Sakarya’daki ev hanımlarından doğal ahşap boncuklu çantalar Boyner’de
Sakarya’da yaşayan ev hanımlarının el emeği göz nuru doğal ahşap boncuklardan üretilen çantalar Boyner mağazalarında ve firmanın internet sitesinde yer alıyor.
Firmadan yapılan açıklamaya göre Boyner’in özel markalarından Fabrika, kadın istihdamını güçlendirmek amacıyla geçtiğimiz yıl Edirne Keşan’ın Ahoca Köyü’nde yaşayan kadınlarla makrome tekniğiyle ürettiği terliklerden oluşan özel bir koleksiyon hazırladı.
Aynı proje bu yıl Edirne’de devam ederken Boyner, Sakarya Akyazı’da yaşayan 60 kadınla yepyeni bir projeyi hayata geçirdi. Ahşap boncuklarla tasarlanan çanta projesinde 8 farklı model yetenekli kadınların ellerinde canlandırılarak günün her saatinde kullanılabilecek şık ve doğal çantalara dönüştürüldü.
Boyner Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Koçoğlu, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda sürdürülebilirlik çalışmalarında yer aldıklarını belirterek, yıllardır her platformda toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen markalardan biri olduklarını belirtti. uzun zamandır bu konuda farkındalık yaratmaya çalışıyor.
Kadını güçlendirme ve destekleme projelerinin her zaman odak noktalarında olduğunu vurgulayan Koçoğlu, şunları kaydetti:
“Bu alandaki projelerimizden birini geçen yıl Fabrika markamız için hayata geçirdik. Edirne Keşan’ın Ahoca köyünde kadınlarla bir araya gelerek 20 kadının hünerli elleriyle 10 bin çift terlik ürettik. daha önce kendi gelirini kazanmamış, proje ile istihdama katılmıştır.Edirne İstanbullu kadınların el emeği ile ürettiğimiz projemiz bu yıl yeni modellerle devam ediyor.Öte yandan Sakarya Akyazılı konutlarının kadınları ile buluştuk. , projemizin sürdürülebilir olmasını hedefliyoruz.”
“Kadın dayanışmasından doğan güce inanıyoruz”
Projenin ikinci yılında daha fazla kadına ulaşmak için harekete geçtiklerini belirten Nurçin Koçoğlu, şu bilgileri verdi:
“İkinci yılında daha fazla kadına ulaşmak için heyecanımızı hiç bırakmadık. Projede yeni rotamız Sakarya Akyazı oldu. Sakarya’da bir ahşap üretim atölyesinde özel olarak tasarlanan boncuklar bu kez usta el işçiliği ile buluştu. rezidans hanımlarının özel çantaya dönüştüğü tamamı el yapımı toplam 6500 çanta üreten 6500 kişilik personeli ile hanımların yanındayız onlar da ürettikleri tahta boncuk çantalarla aile ekonomisine katkıda bulundular. üretilmiş.”
Projede emeği geçen tüm kadınların çok değerli olduğunu belirten Koçoğlu, kadın dayanışmasının gücüyle birlikte özel projelere imza atacaklarını anlattı.
“Artık doğallığa daha fazla önem veriliyor”
Boyner Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Koçoğlu, son yıllarda değişen tüketici trendlerine de değinerek, doğallığın artık daha önemli olduğuna dikkat çekti.
Doğal malzemelerin kullanıldığını, rahat ve doğal renklerin daha çok tercih edildiğini belirten Koçoğlu, “Seçtiği işin hikayesini dinlemeyi seven, işin ve markanın markaya katkısını sorgulayan bir müşteri profili ile karşı karşıyayız. Dünya ve toplum Öte yandan hayatın her alanında kadınları desteklediğimizi anlatmak istedik.” değerlendirmesini yaptı.